Visoke provizije za plaćanje računa

Pojedine banke naplaćuju i do 150 dinara naknade za obradu plaćanja računa, pa provizija za oko sedam računa koliko prosečno plaćamo dostigne i 1.000 dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2011.

13:59

Default images

Plaćanje računa redovna je obaveza svakog domaćinstva, ali ako imate u vidu da ne postoji ujednačeni tarfinik kod naplate provizije prilikom plaćanja računa, najbolje je da se detaljno raspitate pre nego što uletite u prvu banku da te račune platite, piše poral Banke.online.

Tako NLB, Srpska, Credy banka i Inteza uopšte ne naplaćuju proviziju za plaćanje računa za struju, Infostan i usluge fiksne telefonije, dok je u Dunav banci provizija po računu 20 dinara.

U drugim bankama primenjuju se opšte tarife za uplatu pravnim licima koje se kreću od 20 do čak 10.000 dinara, što zavisi od količine novca koja se uplaćuje na račun nekog pravnog lica.

U većem broju banaka se prenos sredstava unutar banke uopšte ne naplaćuje kada se vrši bezgotovinsko plaćanje, što je velika prednost. Oni koji imaju internet bankarstvo u okviru svog računa u banci mogu mnogo jeftinije da prođu i preporučuje se da ga koriste što je moguće više.

Same naknade zavise i od visine uplate i ovo važi bez obzira na to da li su u pitanju bezgotovinski transferi ili gotovinski. Banke uglavnom naknade izražavaju u procentima, odnosno, provizije se naplaćuju u zavisnosti od iznosa uplate.

Ukoliko imate otvoren račun u nekoj banci, pre svega pitajte kolika bi provizija bila kada biste plaćari račune kod njih, pa tek onda pogledajte u drugim bankama. Jer mnoge banke za svoje klijente imaju specijalne pogodnosti kada su u pitanju plaćanja.

Iako svi plaćamo račune u Pošti treba imati na umu da Pošta naplaćuje po 30 dinara za svaki račun osim za uplate na račun Telekoma Srbije gde je naknada 25 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: