Dinkić: Život je tema, a ne Kosovo

Centralna tema naredne izborne kampanje neće biti Kosovo i Metohija, već ekonomska pitanja i poboljšanje standarda građana, kaže Mlađan Dinkić.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 05.09.2011.

04:34

Default images

Dinkić, lider Ujedinjenih regiona Srbije, objašnjava da Srbija najpre mora da reši pitanje od čega će njeni građani da žive.

"Ovde u Srbiji treba da rešimo pitanje privrede. To su centralni problemi", rekao je lider URS, dodajući da je njegovo mišljenje da se u Srbiji potcenjuje sadašnja ekonomska situacija.

Dinkić je naveo da je u julu, prvi put posle 16 meseci, zabeležen negativan bruto-društveni proizvod i da Srbiji preti recesija ukoliko se taj trend nastavi.

"Mislim da vlada ne sluša dovoljno glas privredenika. Oni o ovome govore već mesecima. Prerano su ukinute antikrizne mere, to je potpuno jasno, a Narodna banka Srbije se ponaša kao da živimo u nekoj potpuno normalnoj ekonomski jakoj zemlji, a nije tako", rekao je Dinkić.

On je kazao da se poslednjih dana na političkoj sceni Srbije mnogo priča o EU i integracijama i da je to dobro ali da će nažalost proteći mnogo vremena do ulaska Srbije u EU.

Lider URS je napomenuo da će Srbija dobiti kandidaturu za članstvo u EU, ali da do ulaska u nju mora da reši svoje probleme, među kojima je najveći od čega će građani da žive. „Neće nam oni rešiti probleme, mi moramo sami da rešimo naše probleme", naveo je Dinkić.

Zbog toga će, kako je objasnio, centralne teme u predstojećoj kampanji za URS sigurno biti borba za radna mesta, za decentralizaciju Srbije, uz smanjenje uticaja politike na realan život građana, odnosno depolitizacija uopšte.

"Građani se zbog centralističkog sistema ništa ne pitaju. Imamo centralizovan sistem i zato decentralizacija mora da se pojača i da se nastavi, kako bi se građani pitali", rekao je Dinkić.

On je kazao da će se URS boriti da glas građana više vredi i da građani uzmu stvari u svoje ruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: