Podaci o Maksiju poslovna tajna

Beogradski Institut ekonomskih nauka neovlašćeno i nezakonito je objavio podatke koji su poslovna tajna, prikupljeni za Komisiju za zaštitu konkurencije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2011.

12:21

Default images

To se navodi u odluci Komisije za zaštitu konkurencije Srbije, a o tome je obavašteno Javno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podaci su iz studije o analizi stanja na tržištu trgovine na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno hrane, pića i duvana.

U pripremi analize stručnjaci Instituta su koristili podatke o poslovanju samousluga, supermarketa, diskonta i hipermarketa u period od 2008. do 2010. godine.

Komisiji za konkurenciju je studiju o stanju na tržištu trgovine bila potrebna da bi odlučila o zahtevu belgijske kompanije Delez da preuzme trgovinski lanac Delta Maksi.

Studija Instituta ekonomskih nauka je pokazala da Delta Maksi nema dominantnu poziciju na tržištu trgovine u Srbiji, na osnovu čega je Komisija dala Delezu odobrenje da preuzme taj najveći trgovinski lanac u Srbiji.

U beogradskim medijima objavljene su informacije iz studije Instituta, koje se smatraju poslovnom tajnom.

U Institutu, agencija Beta danas nije mogla da dobije reagovanje na odluku Komisije za zaštitu konkurencije da Javno tužilaštvo i MUP obavesti o odavanju poslovne tajne, kako bi, eventualno, preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: