Bajatović: Kredit za "preskok" zime

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da će Vlada morati da nađe način da reši pitanje osam milijardi dinara dugovanja daljinskih sistema grejanja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2011.

09:26

Default images

On objašnjava da je razlog to što nije došlo do realnog poskupljenja cene gasa.

Bajatović je podsetio da je prošle sedmice usaglašeno poskupljenje cene gasa za oko 15 odsto, pošto, kako je rekao, vlada nije dozvolila komercijalno poskupljenje koje je trebalo da bude oko 30 procenata.

"Vlada će ponovo morati sa 'Srbijagasom da iznađe način kako da zaštiti standard stanovništva, ali i da bude rešeno pitanje dugova. Daljinski sistemi grejanja u ovom trenutku duguju osam milijardi dinara", rekao je on.

Prema Bajatovićevim rečima, Srbijagas te pare nema, i moraće ponovo da se kreditno zadužuje kako bi "preskočila" sledeću grejnu sezonu.

"Vlada će Srbijagas ponovo koristiti kao socijalni mehanizam i mi ćemo se potruditi da to i ovog puta bude kako je u vladi dogovoreno, da nema problema u toku grejne sezone", rekao je Bajatović.

On je naglasio da će finansijsko pitanje biti rešavano na relaciji Vlada-Srbijagas i eventualno lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: