Nibens ukočio i gradnju Koridora 11

Na deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca počela je izgradnja kolovozne konstrukcije autoputa, a za oko mesec danas biće započeti i asfaltni radovi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2011.

09:15

Default images

Generalni direktor Planuma Ratomir Todorović kaže da se "na toj deonici rade trenutno zemljani radovi i objekti“.

“Počele su pozicije i gornjeg stroja na jednom delu", rekao je on dodajući da postoji i deo na kome se ništa ne radi. "To je deo koji je po našoj unutrašnjoj podeli pripao Preduzeću za puteve Beograd, članici Nibens grupe", rekao je generalni direktor Planuma.

PZP Beograd je, prema njegovim rečima, počeo i stao sa radovima na trasi u dužini od 8,7 kilometara, što je veliki problem na toj deonici, ukupne dužine 12,5 kilometara.

"Taj deo posla sada treba neko da završi, međutim to nije jednostavno, nisu raščišćeni mnogi odnosi, jer su deo posla odradili, deo naplatili, uzeli avans i dali garancije", rekao je Todorović i dodao da je to očigledno i problem države.

PZP Beograd radi na kilometarskoj stacionaži od 48. do 52. kilometra budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran odnosno na 3,8 kilometra na teritoriji Nepričave i Rubibreza, a od 48. kilometra je počelo nasipanje tucanika, kazao je on.

"Naš ugovoreni rok za taj posao je kraj godine. Skoro cele prošle godine imali smo probleme oko rešavanja imovinsko-pravnih odnosa", naveo je Todorović podsetivši da im je ove godine čak bio zaplenjen buldožer “na nekoj njivi“.

Generalni direktor Planuma je kazao da još uvek nije u potpunosti rešena eksproprijacija. "Ceo posao realno može da se završi do kraja godine, ako se reši pitanje Preduzeća za puteve Beograd", rekao je Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: