Počinju zvanični razgovori sa MMF

Predstavnici vlasti u Srbiji sutra će u Narodnoj banci Srbije početi razgovore sa misijom MMF-a o sklapanju aranžmana iz predostrožnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2011.

09:12

Default images

Aranžman bi trajao 18 meseci i Srbija bi u slučaju potrebe mogla da dobije od MMF-a kredit od milijardu evra.

Ako bude postignut dogovor o novom aranžmanu, Odbor direktora MMF-a mogao bi da ga odobri krajem septembra. U razgovorima predstavnika Vlade Srbije i Narodne banke Srbije sa misijom MMF-a biće analizirana makroekonomska kretanja u Srbiji, mogući uticaj globalne krize na privredu Srbije i mere koje bi ekonomske i monetrane vlasti u zemlji mogle da preduzmu da ublaži posledice krize.

Biće razmatrana fiskalna politika u 2011. i 2012. godini, a pre svega ispunjavanje fiskalnih pravila o budžetskom deficitu koji je za ovu godinu ograničen na 4,1 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), a razgovaraće se i o reformi javnog sektora, zdravstva, prosvete i penzionog sistema, kao i o unapredjenju investicione klime.

Planirano je da misija MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, u Beogradu boravi do 30. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: