Otvara se još 21km Koridora 10

Deonica autoputa na severnom kraku Koridora 10 od Bačke Topole do Feketića, dugačka 21 kilometar, trebalo bi da bude uključena u saobraćaj za nedelju dana.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.08.2011.

13:29

Default images

Ranije je bilo najavljeno da će taj deo autoputa od Horgoša do Novog Sada biti otvoren 15. avgusta.

U preduzeću Koridori Srbije kažu da je rok malo pomeren zbog protesta i blokada preduzeća Nibens grupe tokom ovog i prošlog meseca.

Generalni direktor Puteva Užice, koje je vodeći član konzorcijuma domaćih preduzeća angažovanih na izgradnji severnog kraka Koridora 10, Milan Bojović kaže da “posle ostaje još nekih 15 kilometara koji će biti završeni u narednih 20 do 25 dana". "Bili su i protesti poljoprivrednika, što je sve napravilo neko zakašnjenje u izgradnji autoputa. Dajemo sve od sebe i sada da se to zakašnjenje prouzrokovano višom silom svede na najmanju moguću meru", dodao je on.

Kada su nastali problemi u Preduzeću za puteve Beograd, u sastavu Nibens grupe, preostale firme domaćeg konzorcijuma - Putevi Užice, Planum i Borovica-transport su pregrupisale kapacitete.

Vlasnik preduzeća Borovica-transport Dušan Borovica kaže da je to preduzeće ranije preuzelo od PZP Beograda deonicu od 81. do 98. kilometra računajući od mađarske granice prema Novom Sadu.

Borovica najavljuje da će "ipsilon" krak Koridora 10 odnosno obilaznica oko Subotice do Kelebije, dugačka 23 kilometra, biti završena do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: