Platio vožnju od pre 52 godine

Penzionisani advokat Manojlo Latković iz Zrenjanina poslao je „Železnicama Srbije“ pismo u koje je stavio 1.000 dinara, za vožnju koju nije platio 1959.

Izvor: B92

Subota, 06.08.2011.

01:04

Default images

Pošteni Zrenjaninac je u pismu upućenom generalnom direktoru Železnica Srbije Milovanu Markoviću naveo da je u septembru 1959. godine bio prinudjen da se švercuje putujući vozom od Sarajeva do Zrenjanina, jer nije imao para, pa je "presabirajući se pred kraj životnog puta" odlučio da simbolično plati za tu vožnju.

„Tada sam imao samo 16 godina i nedovoljno novca za put, a sada svodim račune i ne želim nikome da dugujem“, objasnio je Latković svoj neobični gest.

U „Železnicama“ nisu znali šta da rade s parama, pa su poslali novinare kompanijskog lista „Pruga“ da razgovaraju s njim, ali i da mu vrate novac, jer je „ovo jedinstven slučaj“.

" Rekli su da mi je direktor poručio da ne zna kako da proknjiže novac koji sam poslao. Rekao sam im da ga uknjiže kako god hoće. Napišite da je dala neka budala, ionako me tako sada neki nazivaju. Ja sam moj dug odužio, a oni neka rade šta hoće", objašnjava Manojlo Latković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: