Radnici: Sprečiti bankrot Mitrosa

Stotinak bivših radnika Mitrosa, jedne od vodećih klanica i fabrika konzervi u zemlji, održalo je protestni skup zahtevajući da se spreči njen bankrot.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.08.2011.

14:58

Default images

Radnici su izrazili nezadovoljstvo brzinom i načinom na koji se vodi stečajni postupak, pokrenut pre dve godine pred Privrednim sudom u Beogradu.

"Mi smatramo da "Mitros" može i treba da radi", izjavio je jedan od organizatora protesta i funkcioner nekadašnjeg sindikata u tom preduzeću Toplica Perić.

On je rekao da je na današnjem protestu počelo prikupljanje potpisa za peticiju koja će biti upućena privrednim sudovima, republičkoj i pokrajinskoj vladi i Agenciji za privatizaciju.

Peticijom se traži da se ni po koju cenu ne dozvoli da se stečaj Mitrosa završi bankrotom jer bi to značilo njegov kraj, rekao je Perić.

Mitros je u stečaju već gotovo dve godine, a još nema najave da bi uskoro mogao biti ponuđen na prodaju.

Od 2005, kada je fabriku kupio Rodoljub Drašković, proizvodnja je stalno padala, da bi konačno stala, a broj zaposlenih do pokretanja stečaja spao je sa 900 na stotinak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: