Fijat pravi muzej u Kragujevcu

Kompanija Fijat odlučila je da sruši najnoviju Zastavinu Upravnu zgradu broj 2, kako bi na tom mestu bio podignut salon za prijem, sličan onom u Torinu.

Izvor: B92

Petak, 05.08.2011.

10:41

Default images

Iako se radi o jednom od najnovijih i najlepših objekata kragujevačkog kolektiva, Italijani su odustali od renoviranja jer je, zbog podzemnih voda, nemoguće dobiti upotrebnu dozvolu.

U novom prijemnom centru, pored mnogobrojnih konferencijskih sala, nalaziće se i muzej sa stalnom postavkom iz istorije Fabrike automobila u Kragujevcu.

Torinsko-srpska kompanija, inače, trenutno privodi kraju rušenje Zastavinog instituta, ograđeno je više desetina hektara parking prostora pored Lepenice, gradi novi energetski blok vredan oko 70 miliona evra, te renovira oko 400.000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: