Mrkonjić: Odlično smo organizovani

Srbija je veliko grailište zahvaljujići dobroj pripremi i organizaciji "Puteva Srbije", "Koridora Srbije" i grada Beograda, ocenio je ministar Milutin Mrkonjić.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.08.2011.

15:37

Default images

Ministar infrastrukture je ocenio da je impresivno angažovanje grada na infrastrukturnim projektima u prestonici i naglasio da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova i na drugim lokacijama.

Mrkonić je najavio da će sutra proći prvi automobili preko mosta Beška na severnom kraku Koridora 10 treba, koji treba da bude završen u septembru,. "Most Beška biće gotov u toku septembra i od Beograda preko Novog Sada do Horgoša stizaće se za sat i 20 minuta", kazao je Mrkonjić.

On je istakao da je "Srbija danas veliko gradilište, jer je ceo Koridor 10 praktično napadnut".

"Država se pokazala kao ozbiljan investitor", rekao je Mrkonjić.

On je precizirao da se od 330 kilometra autoputa na Koridor 10 radi na 250 kilometara, a tenderi za preostalih 80 kilometar biće završeni u narednih mesec dana.

Mrkonijć je kazao i da je zadovoljan radovima koji se obavljaju na obilaznici oko Beograda koja je deo Koridora 10.

Prilikom posete obilaznici oko Beograda, Mrkonjić je rekao da je zadovoljan dinamikom radova i poručio građanima da će na relaciji od Beograda preko Novog Sada do Horgoša moći da se prevezu za sat i 20 minuta "negde oko 15. septembra".
On je rekao da je aktiviran paket kredita od 200 miliona evra za radove na obilaznici oko Beograda, koji je stajao dve godine i dodao da trenutno ne postoji nijedan kredit u putnoj privredi koji nije aktiviran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: