Od nedelje stiže jefitiniji šećer

Šećer iz Republičkih robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 103 dinara za kilogram, trebalo bi da se nađe u trgovinama širom Srbije početkom naredne sedmice.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

11:31

Default images

Kako navodi Ministrastvo poljoprivrede, prve količine šećera iz Robnih rezervi bi u prodavnicama mogle da se nađu od utorka sledeće sedmice.

Vlada Srbije odobrila je Robnim rezervama interventan plasman do 6.000 tona šećera u naredna dva meseca po maloprodajnoj ceni koja ne sme biti veća od 103 dinara za kilogram, kako bi stabilizovala tržište.

Robne rezerve će u avgustu i septembru prodavati maksimalno po 3.000 tona šećera, a trgovinske kuće koje žele šećer iz Robnih rezervi biće u obavezi ga prodaju po jedinstvenoj maloprodajnoj ceni do 103 dinara za kilogram. Šećer će trgovcima Robne rezerve prodavati po ceni od 87,50 dinara po kilogramu, uz rok plaćanja do 30 dana od dana preuzimanja.

Robne rezerve će šećer prodavati trgovinskim firmama koje nemaju finansijska dugovanja, nisu u sporu po bilo kom osnovu sa Robnim rezervama i koje su likvidne.

Tržište šećera u Srbiji u poslednjih nekoliko nedelja bilo je nestabilno, jer su šećerane cenu korigovale nekoliko puta. U pojedinim trgovinama kupci nisu mogli da kupe šećer iako se prodavao po ceni od 107 do 120 dinara za kilogram, a pre toga je prodavan po ceni od 98 do 102 dinara za kilogram.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: