MUP: Cena odgovora mejlom 1.250 RSD

Ministarstva unutrašnjih poslova je jednom našem građaninu uz odgovor na njegovo pitanje mejlom poslalo i obaveštenje da mora da plati taksu od 1.250 dinara.

Izvor: Blic

Subota, 30.07.2011.

00:00

Default images

Čitaocu Blica iz inostranstva, koji je Ministarstvu unutrašnjih poslova pre dolaska u našu zemlju poslao mejl u kome se interesuje o saobraćajnim propisima, nakon odgovora koji čekao duže od mesec dana stiglo je i obaveštenje da mora da plati taksu od 1.250 dinara na ime dobijenog tumačenja.

Na sajtu MUP-a ne postoji obaveštenje da se odgovori na upite poslate mejlom naplaćuju. Mejl je poslat na adresu info@mup.gov.rs, koja je na sajtu MUP-a data kao jedina opcija za kontakt. "Želeo sam da pre nego što dođem u Srbiju saznam koliki je dozvoljeni nivo zatamljenja stakla. Pitanja sam poslao 29. aprila, a odgovor dobio 3. juna. To je bio skenirani dokument koji je potpisao pukovnik Dragiša Simić. Međutim, 21. jula sam obavešten da moram da platim taksu od 1.250 dinara", priča ogorčeno čitalac koji je hteo da ostane anoniman.

U MUP-u navode da je procedura u skladu sa Zakonom jer se radi o davanju mišljenja o republičkim propisima za šta je propisana taksa u iznosu od 1.070 dinara. Propisana je i taksa od dodatnih 180 dinara za opomenu kojom se korisnik podseća da plati obavezu. "Napominjemo da se taksa mora platiti bez obzira na način podnošenja zahteva, pa i mejlom", kažu u MUP-u.

Međutim, sagovornik Blica ne namerava da plati ni taksu ni kaznu. "Nigde nije pisalo da se usluga naplaćuje, a poslati mejl nije imao formu zahteva. Sve mi to ide na nerve, jer je to državni organ", zaključuje sagovornik koji još nije dobio odgovor na novi mejl u kome se žalio.

On je celu priču podelio na jednom internet forumu, a raspravi se priključili i forumaši koji su od MUP-a dobili slične zahteve za plaćanjem takse. Jedan od njih je pisao MUP-u da mu pojasni proceduru izdavanja dokumenata. Svi ovi ljudi su ogorčeni jer nigde na sajtu ne piše da se usluga naplaćuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: