Sorosa ne interesuje kosovski ugalj

Fondacije za otvoreno društvo negirale su navode da njihov osnivač Džordž Soros istražuje mogućnosti za investiranje u rudnike na Kosovu, kako su pisali mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

18:19

Default images

"Izvor glasina koje se pripisuju Vol strit žurnalu je članak koji je plasiran preko jedne od elektronskih zajednica ovog lista i prema našem saznanju članak nije ni na koji način povezan sa novinskim izveštavanjem", navodi se u saopštenju Fondacija za otvoreno društvo.

U tekstu na strani za diskusije Vol strit žurnala navodi se da je Sorosev fond iz SAD pružao finansijsku i vojnu pomoć Kosovskoj oslobodilačkoj vojsci 1999. godine, kao i da se Soros i albanski milijarder Sahit Muja spremaju da preuzmu rezerve uglja na Kosovu.

"Kosovska fondacija za otvoreno društvo čiji je osnivač Soros radi na daljem razvoju otvorenog društva na Kosovu. Njeni programi su fokusirani na prava manjina, gradjansku participaciju, Evropske integracije, upravu i obrazovanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je tokom poslednje tri godine Fondacija bila jedna od vodećih institucija u borbi protiv prekomerne upotrebe kosovskog lignita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: