Na javnim radovima radi 5.200 ljudi

Direktor Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Dejan Jovanović kaže da je ove godine na javnim radovima u Srbiji angažovano više od 5.200 ljudi.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.07.2011.

17:09

Default images

Jovanović je podsetio da se javni radovi u Srbiji izvode u tri grupe delatnosti: socijalne i kulturne aktivnosti,održavanje javne infrastrukture i zaštite životne sredine.

U pitanju je ukupno 434 projekta a javni radovi traju od tri do šest meseci i na njima su zaposleni ljudi koji takoreći nemaju nikakve šanse da se zaposle na slobodnom tržištu rada, objasnio je on.

Jovanović je istakao da NSZ radi i na niz drugih projekata, međunarodnih vazanih za evropske projekte iz pretpristupnih fondova, ali i samozapošljavanja kao što je 1.000 preduzetničkih projekata za zapošljavanje u Vojvodini.

Radimo i na projektima u najnerazvijenijim opštinama Srbije gde su znatno pojačane subvencije po radnom mestu, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: