Mrkonjić prvi "overio" Koridor

Deo severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Bikova, dugačak 28 kilometara, otvoren je danas za saobraćaj.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.07.2011.

14:21

Default images

Završetkom tog dela autoputa počelo je otvaranje deonica od Horgoša do Novog Sada u ukupnoj dužini od 88 kilometara, a sve deonice bi trebalo da budu uključene u saobraćaj do kraja avgusta, rečeno je u preduzeću Koridori Srbije.

Predstavnica preduzeća Sanja Stavrić je podsetila da je ceo autoput od Horgoša do Novog Sada trebalo da bude otvoren 20. jula i da je kompromis po pitanju roka napravljen zbog otežavajućih okolnosti koje su pratile izgradnju severnog kraka Koridora 10. Stavrićeva je istakla da je prošlo leto, kada su se izvodili zemljani radovi, bilo neuobičajeno kišovito, kao i da su radovi bili usporeni zbog izmeštanja međunarodnog dalekovoda i nedavnih protesta poljoprivrednika i pojedinih putarskih preduzeća.

Ona je kazala da su Koridori Srbije, sa druge strane, bili beskompromisni po pitanju kvaliteta gradnje i da je izgrađen autoput u skladu sa najvišim evropskim i domaćim standardima.

Na deonici od Horgoša do Bikova radilo je preduzeće Putevi Užice, koje predvodi konzorcijum domaćih preduzeća angažovanih na severnom kraku Koridora 10.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku saopštilo je danas da je ta deonica puštena u saobraćaj nešto posle podneva i da je novim delom autoputa među prvima prošao ministar Milutin Mrkonjić, u pratnji direktora Puteva Užice Milana Bojovića i drugih saradnika.

Mrkonjić je pohvalio građevinare za dobro obavljen posao i najavio skori završetak izgradnje autoputa na severnom kraku.

On je upozorio vozače i građane koji stanuju u blizini autoputa da povećaju pažnju, jer se završetkom autoputa bitno menjaju i uslovi saobraćaja u tim krajevima.

Početkom septembra bi, kako je najavljeno, trebalo da bude kompletiran severni krak Koridora 10 od granice sa Mađarskom, preko Novog Sada, mosta Beška na Dunavu, sve do Beograda - ukupno 200 kilometara.

Mrkonjić je posetio i granični prelaz Horgoš i sa carinicima i policajcima razgovarao o njihovom povećanom poslu u jeku turističke sezone, navedeno je se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: