SNS: DS i SPS peru pare preko gasa

Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da analize te stranke pokazuju da bi cene gasa trebalo da budu niže za 20 odsto.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2011.

13:56

Default images

Ona je pozvala Vladu Srbiju da uspostavi moratorijum na rast cena energenata – na prvom mestu gasa i električne energije.

Mihajlović je zatražila i da nadležni iz Odeljenja za privredni kriminal MUP-s ispitaju poslovanje Srbijagasa i da vlada smeni poslovodstvo tog javnog preduzeća na čelu sa Dušanom Bajatovićem jer, kako je navela, njihovi rezultati pokazuju neefikasnost, gubitke i sistemsku korupciju.

“Cene gasa po analizama SNS mogu biti niže za 20 odsto", kazala je ona i dodala da zahtevi za poskupljenjem ukazuju da građani kroz cenu gasa treba da plate loše poslovanje Srbijagasa i tešku korpuciju u preduzeću.

Mihajlović tvrdi da je Srbija gas postao praonica novca za vladajući koaliciju - Demokratsku stranku i Socijalističku partiju Srbije.

Funkcionerka stranke zadužena za energetski sektor izjavila je da nadležni treba da odgovore ko je dozvolio da se Srbijagas zadužuje ne samo kratkoročnim već i dugoričnim kreditima i ko je dozvolio da mu se pripoji devet preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: