Požarevac preuzima Bambi park

Kompanija Bambi Banat predaće na korišćenje gradu Požarevcu Bambi park čiji je veći deo poslednjih nekoliko godina bio zapušten.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2011.

00:06

Default images

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je da se "Bambilend" gradu biti predat bez naknade, s tim što će grad kupiti objekte koji se nalaze u parku.

"Biće bez naknade jer je grad poklonio zemljište kad se Bambi park gradio, s time što ćemo kupiti objekte koji se tu nalaze. S obzirom da Bambi duguje 700.000 dinara iz spora sa 'slatkom kućom', taj novac ćemo iskoristiti kao kompenzaciju", kazao je on.

Predstavnici grada Požarevca i Bambi Banata potpisali su danas protokol o saradnji koji je osnova za sporazum kojim će se u narednom periodu rešiti imovinsko-pravni odnosi. Pored Bambi parka, gradu će biti vraćen i objekat nekadašnje "slatke kuće" u centru Požarevca. Drugi deo sporazuma odnosi se na uknjižbu parcela na kojima se nalazi "bambijeva" fabrika u Požarevcu. Grad će se uknjižiti na parcelama koje se vode na pojedina gradska javna preduzeća što će Bambi Banatu omogućiti da završi postupak legalizacije objekata.

"Izvršićemo konverziju u zemljišnim knjigama i nakon toga zaključiti ugovor o zakupu ili ugovor o kupoprodaji navedenih parcela kako bi Bambi mogao da dođe u mogućnost da izvrši legalizaciju objekata", naveo je gradonačelnik.

Bambi park su za vreme NATO bombardovanja gradili Holding Bambi i preduzeće "Madona" Marka Miloševića na zemljištu koje je grad besplatno ustupio.

Generalni direktor Bambi Banata Miroslav Miletić objasnio je da je na prostoru od 2,5 hektara postoje dve zasebne celine i da Bambi Banat sada gradu vraća svojih dva hektara.

"Tadašnja vrednost našeg dela Bambi parka bila je oko 700.000 nemačkih maraka. Mi to vodimo kao da je stoprocentno naša vrednost, ne ulazeći u vrednost dela objekta do nas. To su potpuno dve odvojene investicije. Od 2,5 hektara nama je u tom trenutku pripalo dva hektara zemlje koju sa zadovoljstvom vraćamo gradu", rekao je Miletić.

Grad namerava da uradi čitav kompleks na kojem se nalazi sportska hala, bazen, bambi park i gradski fudbalski stadion, rekao je gradonačelnik Milosavljević dodajući da mu je namera da se kroz razgovore sa porodicom Milošević na sličan način izvrši povraćaj preostalog dela imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: