Amerikanci uplašili radnike Trajala

Radnici Trajal korporacije su najavili da će organizovati ulične proteste i blokirati zgradu gradske skupštine.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

19:30

Default images

Oni su nezadovoljni spekupacijama o eventualnoj kupovini fabrike autoguma od strane američke kompanije Kuper i traže informacije o sudbini fabrike i deblokadi njenog računa.

Radnike su uznemirile glasine da je bugarski vlasnik obavešten da će biti raskinut kupoprodajni ugovor, a da niko nije saopštio kakve su namere američkog kupca koji je zainteresovan samo za kupovinu pogona za proizvodnju guma.

Predsednik samostalnog sindikata Trajala Milosav Vukojičić kaže da je Trajal fabrika u kojoj su svi pogoni međusobno povezani i da radnici neće dozvoliti "ulazak bilo kog kupca koji ne namerava da zadrži sve zaposlene". Vukojičić je naglasio i da su zaposleni dali punu podršku planu reogranizacije Trajala kojim se predviđa reprogram dugova na pet godina i sadašnji vlasnik obavezuje da u narednih pet godina neće biti smanjenja broja zaposlenih.

"Reprogram su prihvatili svi poverioci, pristanak je dala i država, da bi, nakon izjave bivšeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića o tome da za Trajal ima kupca iz Amerike, svi rokovi bili pomereni, a Trajal došao u situaciju da, zbog blokade računa ne može da obezbeđuje sirovine iako ima ugovorene velike izvozne poslove", dodao je Vukojičić.

Vukojičić je rekao da je sindikat dopis u kome najavljuje da će oko 2.400 radnika "zajedno sa rukovodstvom i većinskim vlasnikom u petak izaći na ulicu ukoliko se fabrici do tada ne deblokira račun", upućeno Ministarstvima ekonomije i finansija, Agenciji za privatizaciju, sindikalnoj centrali, gradonačelniku Kruševca i načelniku policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: