Bugarin ponovo predsednik PKS

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) ponovo je izabrala dosadašnjeg predsednika PKS Miloša Bugarina na tu funkciju.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 21.06.2011.

14:41

Default images

Bugarin je bio jedini kanididat za predsednika u narednom četvorogodišnjem mandatu, a izabran je jednoglasno na sednici kojoj je prisustvovalo 108 članova Skupštine PKS.

Za novog predsednika Skupštine PKS izabran je Marko Ćulibrk, direktor "Ateksa". Generalni sekretar PKS Goran Jeftić rekao je da se dvojica ostalih kandidata za prvog čoveka srpske privrede, Slobodan Milosavljević i Čedomir Vukić, nisu odazvali današnjoj sednici UO, tako da se smatra da su odustali od kandidature.

Aktuelni predsednik PKS Bugarin je dodao da nema zvaničnih dokumenata o neprihvatanju kandidature za predsednika PKS Milosavljevića i Vukića, uz ocenu da su oni povukli kandidature kroz medijske izjave.

Bugarinu je kazao da je Milosavljević svoje neprivhatanje kandidature obrazložio time da nije spreman za nju. Prema Bugarinu, neistinito je i netačno da je Vukić odustao od kandidature pod pritiscima, kako je taj kandidat izjavio.

On je kazao da se "ne oseća prijatno što je jedini kandidat za prvog čoveka PKS i da ga naredne četiri godine očekuje težak period i suočavanje sa brojnim izazovima".

Očekuje nas težak period

Bugarin je obrazlažući program rada komore od 2011. do 2015. rekao da će prioritet biti unapređenje privrednog ambijenta, jačanje i afrirmacija domaćih brendova i međunarodna saradnja i da ga očekuje težak period u kojem će se "privrednici suočavati sa brojnim izazovima", a Komora "dati maksimalan doprinos" da olakša uslove poslovanja.
On je podsetio da je njegov prethodni mandat obeležen nastojanjima da se ublaže posledice ekonomske krize u Srbiji.

Miloš Bugarin je istakao da je za ostvarivanje ovih ciljeva i unapređivanje privrednog ambijenta u Srbiji važan kvalitetan dijalog privrede i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti.’"Bez tog dijaloga imaćemo otuđenu izvršnu i zakonodavnu vlast od realnog sektora što u ovom momentu ne prija nikome", rekao je Bugarin.

Bugarin kaže da se samo zajednički može razvijati novi koncept razvoja srpske privrede orijentisane ka proizvodnji razmenjivih dobara i povećanju i kvalitativnom unapređenju izvoza.

"Ključni pravac i imperativ ne samo u četvorogodišnjem periodu već i u narednih 10 godina je povećanje konkurentnosti srpske privrede i bolje pozicioniranje izvoza kako bi se smanjio spoljno- trgovinski deficit", naglasio je Bugarin.

Sadašnjeg predsednika PKS Miloša Bugarina, predložilo je devet privrednih komora (Pokrajinska privredna komora Kosova i Metohije i osam regionalnih komora - Valjevo, Zrenjanin, Subotica, Užice, Kraljevo, Požarevac, Niš, Sremska Mitrovica), zatim 19 udruženja i odbora u PKS i Zajednica preduzetnika u PKS.

Bugarina je predložilo i osam članova Upravnog odbora PKS - generalni direktor "FAP" - Priboj Mirko Stojović , generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić, vlasnik "Amiga" - Kraljevo Miroslav Tlačinac, vlasnik SZR J&R - Ivanjica Milica Tankosić i potpredsednici PKS Slobodan Samardžić, Saša Vlaisavljević, Mihailo Vesović i Vidosava Džagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: