Pacoli dao 70 mil.$ za lobiranje?

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli izjavio je da je do sada u lobiranju za priznavanje nezavisnosti Kosova potrošio 70 miliona dolara.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

13:25

Default images

Pacoli je podatak o svojim potrošenim sredstvima u lobiranju za priznavanje Kosova izneo u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Obale Slonovače Žan-Mari Kacu Gervesom.

Taj detalj sa tog susreta je prenela novinska agencija Obale Slonovače “Koneksion Ivorien”, navode prištinski mediji.

Pacoli je u Abidžanu prisustvovao inauguraciji predsednika Obale Slonovače Alasanu Uatarija, a potom se u sastao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje, u nastojanju da obezbedi još jedno priznavanje nezavisnosti Kosova.

Pacolijev savetnik Arber Geci je, međutim, demantovao navode agencije Obale Slonovače, da je Pacoli uložio u lobiranje za priznavanje nezavsnosti Kosova 70 miliona dolara.

Pacoli je pre no što je kratko proveo na mestu predsednika Kosova a zatim postao potpredsednik vlade, izjavio da je lično zašlužan za priznavanje nezavisnosti Kosova od najmanje 20 država. Kosovo je do sada priznalo 76 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: