Imlek diže cene, Mladost spušta

Beogradski Imlek najavio je povećanje cene mleka, dok je kragujevačka mlekara Mladost - Megle najavila pojeftinjenje.

Izvor: FoNet

Utorak, 21.06.2011.

11:33

Default images

Kompanija Imlek povećaće cene mleka i mlečnih proizvoda od 28. juna za jedan do tri odsto, najavila je menadžer za odnose sa javnošću Imleka Nevena Veselinović.

Veselinović je objasnila da je razlog za povećanje cene mleka i kiselo-mlečnih proizvoda te kompanije poskupljenje energenata, zbog čega su, kako je istakla, Imlekovi proizvodi morali da poskupe.

Prema njenim rečima, ostale mlekare su cene svojih proizvoda podigle još pre mesec dana, a beogradska kompanija Imlek to će učiniti za sedam dana. Ona je napomenula i da ne može da precizira koliko će iznositi maloprodajne cene, ali da očekuje da će biti značajnih razlika, jer to zavisi od trgovaca.

Istovremeno, kragujevačka mlekara Mladost, koju je nadavno preuzeo Megle od sutra će litar pasterizovanog mleka u kesi prodavati za 45 dinara, 16 manje nego do sada.

Mlekara je saopštila da je novi vlasnik, kompanija Megle Mladost, "investirao značajna sredstva u poboljšanje rada mlekare", a rezultat tih investicija je znatno povoljnija cena ove vrste kvalitetnog mleka.

Nemačka kompanija Megle istočna Evropa ranije je najavila da će u 2011. godini uložiti više od 210 miliona dinara u razvoj kragujevačke mlekare, koju je kupila u decembru prošle godine od kompanije Silbo iz Beograda.

Trgovci još čekaju cenovnike

Trgovci kažu da još nisu dobili nove cenovnike, ali i ne očekuju da će letos biti značajnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Marketing menadžer SOS mareketa Milena Radulović rekla je da još nisu dobili nove cenovnika mleka i mlečnih proizvoda.

Ona je mišljenja da cena mleka i mlečnih proizvoda neće ići na gore, a ukoliko se to desi promena cenovnika može se očekivati početkom jula. Radulović je napomenula da se leti dobro prodaje dnevno i dugotrajno mleko kao i žuti sirevi dok je nešto slabija prodaja kiselog programa - kiselog mleka, jogurta, milerama, pavlake što može biti i razlog za poskupljenje jer proizvodjači kroz veću cenu nastoje da nadokande pad prodaje.

Ona je istakla da se cene osnovnih životnih namirnica u SOS marektima nisu menjale u proteklom periodu i podsetila da su u tim marketima često na akcijama razne vrste mesa i mesnih prerađevina, konditorski proizvodi i sokovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: