Jordanac gazda srpskih trgovina

"Mi nismo strani već srpski trgovinski lanac", kaže Nedal Halil, vlasnik trgovinskog lanca Aman koji se našao među deset najvećih na domaćem tržištu.

Izvor: 24 sata

Utorak, 21.06.2011.

00:10

Default images

Nedal, ili kako ga ovde zovu Neđo, u Srbiju je došao 1986. godine na školovanje. Završio je stomatologiju, oženio je Srpkinju, i prvo je posle fakulteta otišao za Kuvajt gde je živeo do izbijanja rata u toj zemlji.

"Prvu prodavnicu smo otvorili 1992. godine u Zemunu. Onda i drugu i tako smo se malo po malo širili. Do 1997. godine radili smo isključivo veleprodaju", priča Halil i s ponosom dodaje da srpsko državljanstvo ima već 23 godine. Kompanija Aman danas ima 47 objekata, od čega 45 u Beogradu i dva u Inđiji. Ukupna prodajna ovog trgovinskog lanca je 9.500 kvadratnih metara i zapošljavaju 430 ljudi.

"Do kraja godine planiramo da dostignemo cifru od 60 prodajnih objekata, a posle ćemo videti da li ćemo se širiti i van Beograda", kaže Halil o planovima za budućnost.

O trgovinskom lancu Aman se ne zna mnogo i mnogi nisu ni čuli da postoji, a njegov vlasnik kaže da im nije cilj da budu prisutni u medijima niti da troše pare na reklame.

"Mi ne trošimo novac na marketing, već na unapređenje naše usluge. Dnevno kod nas kupuje 40.000 potrošača. Oni su zadovoljni sa nama. Neka o nama govori usluga i cene artikala koje prodajemo koji su među najjeftinijima", kaže Nedal i dodaje da je u 2010. ostvaren promet od dve i po milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: