Benetonu ostaje 12 radnika Niteksa

Od ukupno 653 radnika Niteksa, koliko ih se nalazilo na spisku pre nego što je firmu kupio Beneton, za odlazak uz socijalni program, prijavilo se čak 568.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 16.06.2011.

00:03

Default images

Ostalih 85 tekstilaca, sačekaće intervuju, koji će sa njima organizovati novi gazda, pa ako prođu, ostaće, ako ne, i oni će uz otpremninu od 300 evra po godini radnog staža napustiti preduzeće.

Intervju će italijanska kompanija obaviti 27. juna. Beneton je za taj posao angažovao agenciju Adeko. Inače, presek za odlazak onih koji su se već opredelili za otpremninu je 20. jun i pare će im biti odmah isplaćene, a to je obaveza Vlade Republike Srbije.

Nezvanično, ali iz pouzdanih izvora, Novosti saznaju da su u Benetonu odlučili da zadrže samo dosadašnjih 12 radnika - različitih profila stručnosti.

Inače, trenutno se ovde još čiste hale, neke zbog rušenja radi izgradnje novih, neke zbog unošenja nove oprema. Što se tiče starih relativno očuvanih mašina i one su već demontirane.

Beneton je kupio Niteks 13. maja za nešto više od tri miliona evra, ukupna vrednost investicije iznosiće 43 miliona evra, a u roku od tri godine ovde će biti otvoreno 2.700 radnih mesta, koja je Vlada Srbije subvencionisala sa po 9.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: