Vučićevićeva investicija u krizi?

Hrvatski mediji naširoko se ovih dana bave pitanjem hoće li se zasad najveća investicija jednog biznismena iz Srbije u Hrvatsku održati.

Izvor: Danas

Subota, 11.06.2011.

02:01

Default images

Kako je Danas nedavno pisao bivši predsednik Droge Kolinska Slobodan Vučićević investirao je nekoliko desetina miliona evra u lanac prodavnica dečjih igračaka Turbo Limač koji se nalazi u sastavu hrvatske kompanije Magma biznismena Goranka Fižulića.

Prema informacijama iz Hrvatske, koje nije negirao ni sam Vučićević, investitor iz Srbije nije u ugovornom roku uplatio poslednju ratu svoje investicije u iznosu od 6,5 miliona evra.

Radi se o kašnjenju od desetak dana, a razgovori poslovnih partnera o prevazilaženju problema su u toku.

Prema sveže ažuriranim podacima Narodne banke Hrvatske, Srbija se i dalje ne nalazi na listi investitora čiju bi investiciju trebalo imenovati. Mada nije nemoguće da je uvrštena u opis - ostale države, pre će biti da Vučićević u Hrvatsku nije investirao direktno iz Srbije.

Rangirano po državama, najveći investitor u Hrvatsku je Austrija (od 1993. do aprila 2011 ukupno 6,226 milijardi evra), zatim Holandija (3,706 milijardi), Nemačka (2,930 milijarde), Mađarska (2,330 milijarde).

Zanimljivija je lista destinacija na koje su bile fokusirane investicije iz Hrvatske. Hrvatski biznismeni su najviše investirali u Holandiju - 1,152 milijardu evra, Bosna i Hercegovina je druga sa 509,6 miliona evra, Srbija treća sa 462,7 miliona evra, a Sirija četvrta sa 446,6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: