Tadić: Znam da je teško, biće bolje

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da se vide jasni znaci privrednog oporavka i da se mogu očekivati bolji dani u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.06.2011.

13:06

Default images

Tadić je rekao da je svestan koliko je ljudima u Srbiji danas teško i da ne mogu da se reše svi problemi odmah, ali da zajedničkim radom svih može da se dođe do rezultata.

On je rekao da u Srbiji u poslednja dva meseca po prvi put u poslednje vreme raste broj zaposlenih i ako se nastavi tim tempom biće zabeleženi važni rezultati.

"Krenućemo po svetu ogromnom energijom da tragamo za novim investitorima", kazao je predsednik Tadić najavljujući pojačan angažman za privlačenje stranih investicija. Predsednik Srbije je istakao da smo pokazali da možemo kao narod i država, da se izborimo za nove investicije, jer nije lako u teškom vremenu, dovesti stranog investitora.

"Radnici, menadžment, gradonačelnici, ministri, premijer i predsednik, svako treba da uradi svoj deo posla, na dovođenju novih stranih investitora", kazao je Tadić.

U prilog tome predsednik je naveo činjenicu da je radno mesto danas imperativ u čitavom svetu, i izneo podatak da je u protekle tri godine sa 1.700 milijardi evra investicija u čitavom svetu, taj broj pao na samo 700 milijardi.

Tadić je kazao i da je dokaz o oporavku pivrede to što svetski priznat proizvođač u automobilskoj industriji - Leoni, uspešno radi u Srbiji.

Predsednik Srbije je kazao i da je dolaskom nemačkog kapitala u fabriku Leoni na jug Srbije, potvrđeno da je moguće da se i u firmama koje su doživele teške trenutke, otvore nova radna mesta, i to u sektoru industrije, koji je veoma konkurentan u svetu i utiče na tehnološki razvoj zemlje.

"Vi u Leoniju ste ambasadori Srbije i svog grada u svetu", istakao je predsednik Srbije i naglasio da Leoni razmišlja da proširi svoj rad u, jer se pokazalo da u Srbiji postoje odlični radnici i pouzdani ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

306 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: