Imlek osniva firmu za nekretnine

Imlek je odlučio da osnuje preduzeće Industrijske nekretnine a.d. u koje će biti prebačene nekretnine Imleka i koje će upravljati tim nekretninama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2011.

13:02

Default images

Iako je pripremljen nacrt odluke o osnivanju preduzeća, još uvek nije poznato kada će skupština raspravljati o tom dokumentu, ali ni kako će investitori reagovati na tu informaciju.

Efekti tog poteza će, kako je naveo Vaso Dulović broker KBC Sekjuritisa, biće vidljivi u bilansu Imleka kroz smanjenje kapitala i imovine Imleka. Investitori bi, kako je dodao, mogli da se odluče i na prodaju akcija Imleka jer se to kosi sa principima ulaganja.

"Naredne nedelje će nam dati uvid u raspoloženje investitora nakon ovog predloga Imleka", istakao je broker KBC Sekjuritisa.

Imlek razmatra mogućnost da pokrene arbitražu zbog rešenja Komisije za zaštitu konkurencije o zloupotrebi dominantnog položaja na trzištu, i o tome je već obavestio Vladu Srbije.

Naime, Komisija za zaštitu konkurencije je krajem januara odredila kazne Industriji mleka i mlečnih proizvoda Imlek, kao i Mlekari iz Subotice od ukupno 306,15 miliona dinara zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu otkupa sirovog mlijeka.

Imlek je dužan da plati oko 254 miliona dinara, a Mljekara iz Subotice 51, 2 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: