LDP: Vlada nesposobna, mi plaćamo

Vlada Srbije ne sme da prizna da je naumila da nesposobnost nastavi da plaća na račun građana povećanjem akciza, kaže predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Izvor: Beta

Subota, 09.04.2011.

22:15

Default images

"Vlada ne sme javnosti da prizna da je naumila da nesposobnost i štetan energetski sporazum sa Rusijom nastavi da plaća na naš račun, tako što će podići i akcize na domaći benzin i dizel", rekao je Jovanović, a saopštila je LDP.

Kako je rekao, povećanje akciza na domaći benzin i dizel doprineće da građani i privreda plaćaju još skuplje energente, dok će zahtev Evropske komisije biti samo formalno ispunjen.

"To znači da će država, samo na ovom poskupljenju akciza u proseku za pet do šest dinara, oteti od građana i privrede do kraja godine preko 80 miliona evra", istakao je Jovanović.

Kako je navedeno, "Srbiji je potreban preokret i to je jedini način da izađemo iz ovog lavirinta propadanja i varanja".

"U Srbiji se, prema podacima sa tržišta, za godinu dana potroši 600 miliona litara benzina i više od 950 miliona litara dizela, a svaki dan održavanja akciza, koje su za 10 dinara skuplje nego u Rumuniji, Bugarskoj ili Makedoniji, koštaće građane preko 200.000 evra", ističe se u saopštenju.

Lider LDP-a dodaje da vlada premijera Mirka Cvetkovića tri meseca odbija da prihvati predlog zakona o akcizama, koji je podnela ta stranka, a kojim se predlaže da se akcize za gorivo vrate na nivo od pre 1. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: