Povišice pod lupom Fiskalnog saveta

Novoformirani Fiskalni savet danas je počeo da radi, ali još nema prostorije, potvrdio je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

Izvor: Beta

Sreda, 06.04.2011.

15:33

Default images

"Očekujemo da uskoro dobijemo prostorije gde će raditi izabrani članovi Fiskalnog saveta i stručnjaci koji će biti zaposleni", rekao je Petrović.

Skupština Srbije je 31. marta, sa tri meseca zakašnjenja, izabrala Petrovića za predsednika Fiskalnog saveta i dva člana tog nezavisnog tela, Vladimira Vučkovića i Nikolu Altiparmakova, koji su u utorak položili zakletvu.

Fiskalni savet treba da kontroliše poštovanje fiskalnih pravila, pre svega o javnom dugu i budžetskom deficitu. Petrović je rekao da članovi Saveta već kontrolišu kako se puni republički budžet, kao i rashode državne kase.

"Fiskalni savet će se sredinom aprila prvi put oglasiti ocenom stanja u budžetu", najavio je Petrović.

On je dodao da će Fiskalni savet biti uključen u utvrđivanje povišica plata budžetskih korisnika i penzija, koje treba da budu isplaćene u maju.

"Zakonom o budžetskom sistemu predviđena je povišica plata i penzija u iznosu inflacije u prva tri meseca ove godine, a Fiskalni savet će, posle objave zvaničnih podataka o rastu cena u tom periodu, procenjivati koliko bi uvećane isplate povećale rashode budžeta u 2011. godini, odnosno da li će biti narušena fiskalna pravila", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: