Nema poreza na “luksuzne“ kombije

Udruženje kombi prevoznika saopštilo je da se vozila do ukupne mase 3.500 kilograma neće oporezivati prilikom registracije teretnih vozila.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.04.2011.

09:11

Default images

To je i potvrđeno zvaničnim obaveštenjem koje je Udruženje dobilo od Skupštine Srbije

Udruženje navodi da je "time završena borba protiv poreza na luksuzne kombije".

Postignut je i dogovor sa javnim preduzećem "Putevi Srbije" da se na prvoj sednici Upravnog odbora donese odluka o novom načinu naplate putarine na laka teretna vozila.

Vozila koja imaju manju visinu od tri metra i manju ukupnu masu od 3,5 tona trebalo bi da budu svrstana u klasu dva umesto, kao što je do sada bio slučaj, u klasu tri, a na taj način troškovi putarine za sva vozila koja ispune ove uslove, bili bi značajno smanjeni.

Udruženje kombi prevoznika navodi da će i u narednom periodu nastaviti sa daljim aktivnostima i zalagaće se i za ostvarivanje ostalih zahteva koji podrazumevaju vraćanje novca kolegama koji su platili porez.

Tražiće se i minimalna cena rada po gaženom kilometru i gradskoj turi, veća kontrola divljih prevoznika, akcize na naftne derivate za firme kojima je vozilo osnovno sredstvo za rad, dozvoljen parking u centru svih gradova za dostavu robe i selidbe u realno potrebnom vremen i reklamni prostor na bočnim stranama vozila osim vrata.

"Podržavamo zahteve kolega, taksi i BAP kamiondžija, koji se tiču i našeg udruženja, a vezano za izmene zakona o drumskom saobraćaju koji se nalazi u skupštinskoj proceduri i ovih dana idu na glasanje", istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: