Dulić: Ostanite, i ja sam se vratio

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić pozvao je mlade da ostanu u Srbiji, poručujući da ovde vredi ostati i boriti se.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.04.2011.

15:14

Default images

Dulić je otvarajući Sajam zapošljavanja Career Days pozvao mlade da ostanu u Srbiji, ističući da je tačno da se zemlja suočava sa brojnim izazovima, ali da je to razlog više da ono što su naučili primene u praksi i tako pomognu svojoj zemlji, u kojoj su nasleđeni mnogobrojni problemi.

"Vredi boriti se u ovoj zemlji i da vredi ostati u njoj", poručio je Dulić i naveo da je i on primer nekoga ko je otišao iz Srbije, dobio posao kao stručnjak i vratio jer je smatrao da ovde ima većih šansi za uspeh i karijeru. "Kažu da krize dođu i prođu, one se uglavnom osete u svakoj porodici, ali najteža je kriza koja se događa u ljudskim glavama i neprestano nas gura da budemo pesimisti i da verujemo da je rešenje da se ode jer će tamo negde biti bolje. Verujte da mi, nažalost, živimo u svetu u kome nije dobro ni tamo, ni ovde", kazao je Dulić.

Član Gradskog veća Beograda Miroslav Čučković istakao je da je važna činjenica da svetske kompanije odlučuju da otvore pogone van Beograda, tako da je ovo prilika i za mlade u drugim gradovima Srbije.

Career Days se ove godine održava 17. put i karakterističan je i po tome što se u pripremi materijala koristio isključivo recikliran papir za propagandni materijal, slanje CV-ija u elektronskoj formi, pa je na taj način naglašena i njegova ekološka komponenta.

Kao jedan od centralnih događaja u oblasti zapošljavanja u zemlji, on omogućava ambicioznim i visokoobrazovanim ljudima da nadju posao u direktnom kontaktu sa budućim poslodavcima.

Sajam se održava 5. i 6. aprila u beogradskom hotelu "Kontinental" u organizaciji studentske organizacije „AIESEC“, koja se bavi razvojem mladih ljudi.

Među kompanijama koje su se prijavile za ovaj sajam su telekomunikacioni operateri "Vip" i "Telenor", proizvođač cementa, betona i agregata "Holcim", proizvodjač piva "Kalsberg", "Fijat", "Naftna industrija Srbije", "MPC holding", trgovinska kompanija "Metro".

Na Sajmu ove godine prisutni su i Narodna banka Srbije, "Delta Djenerali osiguranje", revizorska i konsultantska kuća "KPMG", "Sosijete ženeral banka"...

Godišnje "Career Days" poseti preko 10.000 studenata, a na njemu učestvuje preko 40 kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: