Skroman promet, pad indeksa berze

Indeksi akcija na Beogradskoj berzi završili su u padu - Belex15 od 0,61 odsto, na 756,40 poena, a opšti Belexline od 0,25 odsto, na 1.414,09 poena.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.03.2011.

17:42

Default images

U današnjem trgovanju ostvaren je skroman promet od 61,7 miliona dinara (595.573 evra).

Učešće stranih investitora bilo je 57 odsto u ukupnoj i 59 trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 71 a u prodaji 48 odsto.

U kontinuiranoj trgovini najviše je pala cena Globos osiguranja [GLOS], za devet odsto, na 436 dinara po akciji, uz neveliki promet.

Tigar [TIGR], sa A listinga, pojevtinio je četiri procenta, Velefarm [VLFR] nešto više od tri, Metalac [MTLC], sa B listinga, dva odsto, a Energoprojekt [ENHL], sa A listinga gotovo dva. Više se trgovalo samo akcijama Energoprojekta, za gotovo pet miliona dinara.

Dobitnike predvodi Vital [VITL] rastom nešto većim od tri odsto, a slede prioritetne akcije DIN Fabrike duvana [DINNPB] sa upola manjim plusom.

Sojaprotein [SJPT], sa A listinga, na vrednosti je dobio nepun procenat, Agrobanka [AGBN] je poskupela trećinu procenta, a Razvojna banka Vojvodine [MTBN] četvrtinu.

Akcijama Agrobanke se trgovalo za 3,6 miliona dinara, a Sojaproteinovim za 2,85 miliona.

Najveći promet na kontinuiranom segmentu realizovan je vlasničkim hartijama AIK banke [AIKB], od 22,5 miliona dinara. Solidan promet ostvaren je i u trgovini akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS], sa A listinga, od 13 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: