DSS: U Srbiji ustaju gladni i besni

Demokratska stranka Srbije (DSS) podržava proteste i zahteve sindikata zaposlenih u prosveti, zdravstvu, policiji i pravosuđu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.03.2011.

17:37

Default images

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković kaže da Vlada poručuje da ne razume štrajkove, a ti štrajkovi najbolje pokazuju stanje u Srbiji.

"Srbija se zadužuje, a poskupljenja su svakodnevna", kazao je Petković i dodao da "narod ustaje protiv vlasti, jer je gladan, bez posla i besan. To nam je donela politika 'Evropa nema alternativu'".

Petković je dodao da se sada pokazuje da su sva predizborna obećanja aktuelne vlasti o boljem životu građana bila laž. On je podsetio da je u vreme kada je DSS bio na vlasti država bila u znatno boljem položaju, o čemu, prema njegovim rečima, svedoče tadašnje veće plate i ustav koji je donet u tom periodu.

On je kazao i na to da je u dosadašnjem upravljanju državom Vlada uspela da ostvari veliku nezaposlenost, navodeći kao primer brojku od 400.000 građana bez radnih mesta.

Upitan o tvrdnjama nekadašnjeg direktora kompanije "C Market" Slobodana Radulovića da je pet miliona evra od prodaje tog preduzeća Koštuničina Vlada dala dvema crnogorskim političkim partijama za kampanju protiv razdvajanja Srbije i Crne Gore, Petković je rekao da ta stranka nema potrebu da komentariše izjave "begunca od pravde".

"Neka dotični gospodin dođe u Beograd, preda se vlastima pa neka kaže šta ima. Pravosudni organi su jedina adresa za sva ta pitanja. Jedino tamo može da se utvrdi puna istina, a DSS je legalistička stranka i podržava vladavinu prava i poštovanje zakona", rekao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: