Megatrend zove studente da se vrate

Svih 25 bilborda univerziteta Megatrend sa "nepatriotskim" sadržajem zamenjeno je, po nalogu Republičke tržišne inspekcije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.03.2011.

17:10

Default images

Svih 25 bilborda univerziteta "Megatrend" sa "nepatriotskim" sadržajem zamenjeno je, po nalogu Republičke tržišne inspekcije.

Rektor i vlasnik Megatrenda Mića Jovanović kaže da je na novom panou ista pozadina, ali je promenjena tekstualna poruka, na kojoj je prethodno pisalo - "Šta ćes ovde? Završi Megatrend i pali".

Jovanović je rekao da je ta poruka pogrešno shvaćena i da je namenjena studentima koji žele da studiraju u Londonu i Beču, gde ovaj univerzitet ima svoje fakultete.

On je kazao da je to deo marketinške upisne kampanje, koja ima tri faze - druga je u toku, a treća će biti obelodanjena od 15. aprila.

Prema njegovim rečima, poruka treba da dopre i do onih koji u ovoj zemlji odlučuju o obrazovnoj politici i merama kojima bi se naši mladi naučnici zadržali u Srbiji.

Profesor Vladimir Grečić, međutim, smatra da ranija reklamna poruka, iako je u međuvremenu uklonjena, nije "najzgodnija". "Ne treba da proizvodimo kadrove isključivo za inostrano tržište", rekao je Grečić.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, koji inače predaje na univerzitetu Megatrend, ranije je, povodom oglasnog panoa, izneo stav da studenti treba da ostanu ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: