Salford: CG zabranom krši CEFTA

Crna Gora bi zabranom uvoza određenih namirnica iz Srbije prekršila regionalni sporazum o slobodnoj trgovini CEFTA, kažu u kompaniji „Dunav hrana grupa“.

Izvor: Beta

Utorak, 22.03.2011.

18:46

Default images

Iz te kompanije dodaju da se nadaju "da će Vlada Crne Gore odustati od namere da zabrani uvoz flaširane vode, mleka i mlečnih prozivoda, kao kontra meru zbog zabrane izvoza pšenice i brašna iz Srbije".

U sastavu te kompanije, čiji je vlasnik investicioni fond Salford, su fabrika vode i sokova "Knjaz Miloš" iz Aranđelovca i četiri srpske mlakara, koje imaju značajan izvoz u Crnu Goru. Ministar poljoprivrede Crne Gore Tarzan Milošević najavio je preispitivanje zaštite domaće proizvodnje flaširane vode i mlečnih proizvoda, nakon što je Crna Gora dovedena u situaciju da u naredna tri meseca pšenicu i brašno ne može da kupuje u Srbiji.

"Nikako se ne mogu izjednačavati mere zabrane izvoza pšenice, kao strateškog proizvoda, sa zabranom uvoza flaširane vode i mlečnih proizvoda", navode u DFG-u.

Oni dodaju da će u slučaju da crnogorska vlast stavi rampu na granicu za proizvode koje Dunav hrana grupa prodaje u Crnoj Gori, ta kompanija će potražiti zaštitu od institucija koje su zadužene za kontrolu primene CEFTA sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: