Dinkić i dalje obilazi fabrike

Delagacija Vlade Srbije, koju je predvodila potpredsednik Verica Kalanović, i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić posetili su fabriku Magnohrom u Kraljevu.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

18:37

Default images

U toj fabrici je posle četiri godine počela proizvodnja vatrostalnog materijala u rotacionim pećima.

Verica Kalanović je navela da je Ministarstvo ekonomije bilo na dobrom putu kada je odlučilo da uloži u revitalizaciju Magnohroma i rudnike magnezita na Zlatiboru i Gornjem Milanovcu, kao i da zaposli ljude u fabrici.

Kalanovićeva kaže da Magnohrom ima veliku šansu da proizvodnju sinterovanog magnezita i vatrostalnih opeka plasira u mnoge evropske zemlje i na domaće tržište i to u mnogo većoj količini nego do sada. Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić je, kako je rekao, u Magnogromu boravio na poziv rukovodstva kompanije. On je kazao da Vlada još više mora da investira u Magnohrom, kako bi se ostvario što veći izvoz magnezitnih opeka.

"Rukovodstvo nam je na sastanku reklo da se ove godine planira izvoz samo sinter magnezita u iznosu od 7.000.000 evra, što je četiri puta više od ukupnih prihoda Magnohroma u prošloj godini", rekao je Dinkić.

On je ocenio da uz nova ulaganja i korišćenja prirodnih potencijala Srbije, Magnohrom može da postane jedan od najvećih srpskih izvoznika.

„U sklopu novog koncepta razvoja privrede, Vlada Srbije mora mnogo više da ulaže u korišćenje domaćih prirodnih bogatstava“, naglasio je Dinkić.

On je dodao da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi koja ima rudu magnezita, a sinter-magnezit spada među najtraženije sirovine u industriji, zbog čega vlada mora još više da ulaže u proizvodnju te rude i gotovih proizvoda iz Magnohroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: