Propale firme dobijaju menadžere

Agencija za privatizaciju izabrala je 284 menadžera koji će postati privremeni zastupnici kapitala u državnim preduzećima u kojima je raskinuta privatizacija.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

10:47

Default images

Upravljanje državnim preduzećima već je preuzeo 51 zastupnik sa ovog spiska.

Na konkurs se javilo 1.346 zainteresovanih, a od onih koji su stigli na konačnu listu najmlađi ima 27, a najstariji čak 74 godine.

Zastupnik zadužen za malo preduzeće primaće mesečnu nagradu u vrednosti jedne prosečne srpske zarade. Njegov kolega koji upravlja srednjim preduzećem može da računa na primanje u visini dve prosečne zarade, a zastupnik u velikoj firmi - na tri prosečne plate. Jedan zastupnik moći će, ukoliko se dokaže, da brine o više firmi Neće, međutim, moći da gomila funkcije i zarade u jednom preduzeću, što je do sada bio slučaj.

„Preduzeća gde je raskinut ugovor treba da nastave da rade, isplaćuju plate, neka od njih zahtevaju i ozbiljno restrukturiranje, a da bi sve to bilo moguće, od vitalne važnosti je da se ovim preduzećima upravlja profesionalno i domaćinski“, kaže Vladislav Cvetković, direktor Agencije za privatizaciju.

On ističe da u tim preduzećima radi više od 15.000 zaposlenih.

„To je i za Agenciju, ali i za svakog pojedinačnog imenovanog zastupnika kapitala, velika odgovornost. U narednom periodu, niko ko nije na listi neće moći da postane zastupnik kapitala, a Agencija će stručnjake sa liste angažovati u skladu sa konkretnim potrebama, koje će biti usklađene sa njihovim prethodnim iskustvom i kompetencijama“, navodi Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: