Džaji privremeno oduzet deo imovine

Draganu Džajiću, nekadašnjem direktoru Crvene zvezde i jednom od najboljih fudbalera svih vremena odlukom Višeg suda privremeno je oduzet deo imovine.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

10:32

Default images

Odluka se odnosi na deo imovine, za koju Džajić nije, kako je utvrđeno, dokazao da je stekao na legalan način.

Tako je prvostepenom odlukom, popularni Džaja ostao bez porodične stambene zgrade u Ulici Neznanog junaka 9, površine od 242,96 metara kvadratnih, kao i bez manje zgrade na istoj adresi koja je izgrađena bez odobrenja. Na spisku oduzete imovine našla se i garaža od 65 kvadrata, kao i vozilo "tojota landkruzer". Sud je prihvatio i zahtev tužilaštva da se privremeno oduzme imovina i od Džajićeve supruge Branislave, nekadašnjeg zamenika republičkog tužioca.

Tako su od nje privremeno oduzeti četvorosoban stan od 98 kvadrata u Molerovoj ulici i porodično-stambeni objekat u izgradnji, bruto površine 591 kvadratni metar. Pored toga oduzeto joj je i pravo na korišćenje zemljišta površine 14 ari u Botićevoj ulici.

Pored Džajića i njegove supruge, bez imovine su ostali i Vladimir Cvetković i njegov sin Rastko, kao i Miloš Marinković i njegova najuža rodbina.

Tako je Cvetković, koji je bio jedan od funkcionera Crvene zvezde privremeno ostao bez tri stana. Odlukom sudije Danka Lauševića oduzeti su mu stanovi u Kursulinoj ulici (41 kvadrat), Baba-Višnjinoj (61 kvadrat) i u Prote Mateje (110 kvadrata).

Njegov sin Rastko ostao je bez jednosobnog stana od 29 kvadrata u Baba-Višnjinoj i četvorosobnog stana od 99 kvadrata u Molerovoj ulici. Pored toga, nekadašnjem košarkašu, oduzeto je i vozilo "micubiši pajero".

Od Marinkovića, koji je bio sekretar u našem najtrofejnijem fudbalskom klubu oduzet je sef u kojem je pronađeno oko 28.000 američkih dolara, ali sud nije prihvatio zahtev da mu se privremeno oduzme stan u Ulici poručnika Spasića i Mašere. Zato je od njegove bivše dupruge Gordane oduzet stan od 129 kvadrata u Braće Jugovića, a od sadašnje supruge četvorosoban stan od 136 kvadrata u Ulici narodnih heroja.

Tužilaštvo je zahtev za oduzimanje imovine podnelo početkom februra, a samo nekoliko dana kasnije održano je ročište, na kojem su Džajić i svi ostali tvrdili da su sve stekli na zakonit način.
Protiv njih se pred Višim sudom vodi krivični postupak zbog navodnih malverzacija oko prodaje nekoliko Zvezdinih igrača, čime su, kako se tvrdi, protivpravno stekli nekoliko miliona evra. Sa njima je optužen i fudbalski menadžer Ranko Stojić, koji odgovara na optužbe da je na nezakonit način učestvovao u prodaji jednog fudbalera.

Tokom ročišta za privremeno oduzimanje imovine, svi okrivljeni su tvrdili da su imovinu stekli pošteno. Džajić i njegovi advokati su tvrdili da postoji nesrazmera u prihodima i imovini koju poseduje, ali u korist prihoda.

„Džajić je dugi niz godina bio uspešan fudbaler, igrao je u inostranstvu, bio je uspešan direktor Crvene zvezde. Prihode je ostvario i snimajući reklame, dugi niz godina je bio jedan od najvećih poreskih obveznika. Koliko je zarađivao govori i izreka koja je dugo kružila "pun kao Džaja"“, kazao je njegov advokat Dragan Savić..

Šta se sve privremeno oduzima Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću

Dragan i Branislava Džajić

- Porodična zgrada od 242,96 kvadratnih metara i deo porodične zgrade izgrađene bez odobrenja za izgradnju

- Garaža od 65 kvadratnih metara i džip „tojota lendkruzer"

- Od supruge Branislave privremeno se oduzima stan od 98,92 kvadratna metra

- Pravo korišćenja zemljišta površine 14,78 ari

- Porodično-stambeni objekat u izgradnji od 591 kvadratni metar

Porodica Cvetković

- Vladimiru Cvetkoviću će biti zaplenjena tri stana, površine 41, 61 i 110 kvadratnih metara

- Od njegovog sina Rastka oduzimaju dva stana od 29 i 99 kvadratnih metara i džip „micubiši pajero"

Porodica Marinković

- Milošu Marinkoviću pleniće se sef

- Supruzi Gordani Marinković trosoban stan od 120 kvadratnih metara

- Ćerki Nataši Nikolić sef, a drugoj ćerki Tatjani stan od 136 kvadratnih metara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: