Fijat: Nova oprema za novi model

U pogonima fabrike "Fijat Automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu krajem aprila počeće instaliranje opreme za proizvodnju novog modela automobila.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.03.2011.

09:15

Default images

Taj model će italijanska kompanija proizvoditi samo u Srbiji, kaže zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković.

Zdravković je objasnio da će instaliranje novih tehnologija biti završeno do novembra, do kada bi i prva četiri Fijatova kooperanata trebalo da izgrade proizvodne hale na prostoru kasarne u Grošnici.

Zdravković je objasnio da uvođenje opreme za proizvodnju novog automobila zahteva da se privremeno obustavi montaža 'punta klasik'.

"Da bi se instalirala tehnološki najsavremenija oprema, kao i dve linije novih presa, neophodno je da se demontira proizvodna linija na kojoj se sada sklapa 'punto klasik' i to je jedini razlog zbog kojeg će privremeno biti prekinuta montaža tog automobila", objasnio je Zdravković.

Generalni direktor FAS-a Đovani de Filipis ranije je izjavio da sve treba da bude spremno da početkom 2012. godine počne proizvodnja novog modela automobila, u početku kapaciteta 200.000 jedinica godišnje.

Prvi čovek italijansko-srpske fabrike automobila je naglasio da ukupna ulaganja Fijata u fabriku u Kragujevcu iznose 940 miliona evra, od čega će najviše biti izdvojeno za opremu, kao i da će montaža "punta klasik' biti nastavljena do 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: