Kraljevo: Ko ne plati, nema struje

Zbog naglog porasta dugovanja za utrošenu električnu energiju, Elektrodistribucija Kraljevo je počela akciju prinudne naplate.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

08:55

Default images

Ta akcija će obuhvatiti isključenje napajanja strujom i utuživanje dužnika.

Rukovodilac Sektora za trgovinu Milena Radivojević kaže da ED Kraljevo od kupaca potražuje 630 miliona dinara, i da su od zemljotresa do danas dugovanja porasla za 130 miliona. “Domaćinstva duguju 440 miliona dinara, što je u proseku četiri i po fakture, i ovaj dug je porastao za 18 odsto. Privreda duguje 187 miliona, odnosno 58 odsto više nego pre četiri meseca”, rekla je Milena Radivojević.

Ona je podsetila da ED Kraljevo posle zemljotresa na području Kraljeva nije primenjivala prinudnu naplatu, ali da porast dugovanja ugrožava elektroenergetsku stabilnost.

Direktor ED Kraljevo Ljubinko Pešović kaže da je na otklanjanju posledica zemljotresa utrošeno oko 120 miliona dinara, a da je potrebno ove godine uložiti još oko 300 miliona.

“Mi nemamo druge izvore osim sopstevnih sredstava, iz naplate potraživanja. Veliki porast dugovanja ugrožava realizaciju planiranih investicija, a samim tim i kvalitet isporuke”, istakao je Pešović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: