Dobio posao nakon 313 neuspeha

Petru Rakoviću, ekonomisti koji je diplomirao na Univerzitetu Njujork, danas će, posle višemesečnih uzaludnih pokušaja da se zaposli, biti prvi radni dan.

Izvor: Blic

Utorak, 22.03.2011.

00:02

Default images

Raković će raditi kao komercijalista u firmi Mopeks. Inače, mediji su nedavno pisali da se on prijavio na čak 313 konkursa za posao, a da nije pozvan ni na razgovor.

"Završio sam fakultet sa visokim prosekom, govorim odlično engleski jezik i samo želim da radim", rekao je Raković, uporno pokušavajući da dođe do posla nakon što se vratio sa studija iz SAD u Srbiju.

Želja mu se konačno ispunila i od danas je član kolektiva firme Mopeks koja posluje u nekoliko većih gradova u Srbiji. Firma se bavi menadžmentom, čišćenjem i održavanjem higijene poslovnih prostora, a Rakovićev posao biće da pronalazi novu klijentelu i održava kontakt sa već postojećom, među kojima su i Narodna banka, Ministarstvo finansija, Dajlmer Krajsler... "Uzbuđen sam zbog prvog radnog dana, ali i dalje nisam svestan svega, pa će morati ipak da prođe nekoliko radnih dana da saberem sve utiske nakon svih tih bezuspešnih pokušaja. Radiću marketing i prodaju i biću deo velike firme koja ima 700 zaposlenih", kaže Raković.

Kompanija Mopeks nije jedina koja se odazvala nakon priče o bezuspešnim pokušajima da se zaposli.

"Išao sam na četiri razgovora za posao, ali sam se odlučio za Mopeks jer su bili najkonkretniji i najozbiljniji. Zadovoljan sam i platom, ali to zaista nije bitno, niti je bio presudan faktor da prihvatim posao, samo sam želeo da radim i učim. Ovde mi je ponuđeno da počnem odmah da radim i da se usavršavam, učim i napredujem, što mi mnogo znači", dodaje on.

Petar je otkrio da mu ponude za posao i dalje stižu, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva među kojima je jedna švajcarska osiguravajuća kuća. Ali odlučio je da se posveti poslu koji je prihvatio jer je njime zadovoljan, ali i iz zahvalnosti i poštovanja jer su oni jedni od prvih koji su mu izašli u susret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: