Nikolić: Neuspeh tendera loš signal

Direktor investicione banke Renesans Citadel Milan Nikolić kaže da ne postoje uslovi da se pregovara sa Telekomom Austrije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2011.

20:09

Default images

Ta kompanija je jedina dostavila ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbije vrednu 950 miliona evra uz 450 miliona za investicije.

"Ponuda Telekoma Austrije ne zadovoljava uslove tendera, koji bi vlada odmah trebalo da poništi i ubrzo krene sa novim konkurentskim postupkom prodaje Telekoma Srbije", kazao je on.

Nikolić je ocenio da je neuspešna ponuda prodaje Telekoma Srbije loš signal stranim investitorima, zbog čega bi bilo dobro da se ponovi postupak prodaje Telekoma za koji postoje zaintersovani kupci. "Vlada teoretski može da pregovara sa Telekomom Austrije, ali to bi za nju bilo loše i ne verujem da će se upustiti u taj postupak izuzev u slučaju da joj je preko potreban novac", istakao je Nikolić koji je bio savetnik u prodaji telekomunikacione kompanije Mobi 63.

On je ocenio da je tender za Telekom Srbije bio loše postavljen, odnosno da je bila greška što je odmah određena minimalna cena, čime je sugerisano potencijalnim kupcima da ne daju više od tog iznosa.

Nikolić je dodao da je početna cena od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija Telekoma bila previsoka, ali da su uspešnije prodaje u ukoliko se ne objavljuje minimalna cena ispod koje je kupac neće ići.

Prema njegovim rečima, loše je da država ostane većinski vlasnik Telekoma Srbije. „Potrebno je da se naredni postupak prodaje Telekoma Srbije dobro pripremi kako bi bio uspešan, što bi pozitivno uticalo na druge investitore", kazao je Nikolić.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: