DS: Vlada odlučuje o Telekomu

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da će o sudbini tendera za prodaju Telekoma Srbije odlučivati Vlada Srbije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.03.2011.

17:48

Default images

"Na potezu je Vlada Srbije i ona treba da proceni koji su sledeći koraci", kazala je Kolundžija, koja je poslanica Demokratske stranke.

Sa druge strane, šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je da bi tender za prodaju Telekoma trebalo poništiti i odustati od prodaje te kompanije.

Todorović je kazao da bi prodaja Telekoma Srbija bila štetna po državu jer, naveo je, kompaniju koja donosi profit ne treba prodavati.

Povodom dostavljanja samo jedne ponude za kupovinu akcija Telekoma Srbija, Todorović je kazao da to izaziva sumnju da je postojao dogovor među zainteresovanim kupcima.

Prema njegovim rečima, Srbija je od 2001. godine raspodeljena na tržištu među zemljama Zapadne Evrope. "Plašim se da je i prodaja Telekoma Srbije predmet takve trgovine", kazao je Todorović.

Na danas završeni tender za prodaju Telekoma Srbije stigla je samo ponuda Telekoma Austrije koji nudi cenu od 950 miliona evra i investicije od 450 miliona evra.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: