Kovačević: Populizam "jede" Telekom

Ekonomista Milan Kovačević izjavio je da bi bilo najbolje da Vlada Srbije odustane od prodaje Telekoma, ali da ne veruje da će se to desiti.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 21.03.2011.

17:01

Default images

Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma dostavio je Telekom Austrija ponudivši 1,4 milijarde evra, od čega 950 miliona evra za akcije, a 450 miliona za investicije.

"Ne verujem da će se odustati od prodaje Telekoma, jer je ostalo godinu dana do izbora, prevagnuće populizam, a i novac od te prodaje dobro bi došao u predizbornoj godini", kazao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da čitav postupak oko prodaje Telekoma Srbije nije dobro organizovan i da je samo jedna ponuda stigla, jer su potencijalni kupci doznali da se taj postupak radio mimo Zakona o privatizaciji. "Nekoliko puta su produžavani rokovi, davane su neobične izjave o velikom broju ponuđača što očito nije bilo tačno, jer su to bili samo oni koji su tražili dokumentaciju, a ne i davali ponudu", kazao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, jedan od razloga za nezainteresovanost ponuđača za kupovinu Telekoma Srbija je i to što su doznali kako je dovršeno prenošenje kapitala na državu i šta se dogodilo sa infrastrukturom, kao i šta o tome misli javnost u Srbiji.

On je naglasio i da se potencijalnim kupcima sigurno nije svidelo što je u poslednjem momentu uključena u ponudu i prodaja grčkog dela kapitala.

"Bilo je razumnije na samom početku razmisliti i dogovoriti se sa Grcima i onda to uraditi, jer ovde postaje malo čudan postupak da nije bilo mogućnosti prava preče kupovine drugog ulagača što je uobičajeno kod prodaje kapitala ove vrste", kazao je Kovačević.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: