Obradović održao reč - plate manje

Prosvetni radnici u štrajku dobili su drugi deo februarske plate umanjen od 8 do 44 odsto, kaže predsednik Unije sindikata provetnih radnika Leonardo Erdelji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.03.2011.

13:45

Default images

"Još prikupljamo sve podatke, ali očigledno je da su nam plate smanjene bez ikakvog reda, prvaila i kriterijuma, kako se kome htelo", kazao je Erdelji.

Ministarstvo prosvete ranije je najavilo da će svim prosvetnim radnicima koji su štrajk nastavili nakon 7. februara plate biti obračunate prema učinku.

Predstavnici sindikata smatraju da je takva odluka protivzakonita. On je rekao i da tri prosvetna sindikata u štrajku pripremaju protest ispred Vlade Srbije 25. marta, a od tog datuma će nastava ponovo biti potpuno obustavljena.

"Očekujemo da nas podrže i sindikati ostalih javnih službi - policije zdravstva i pravosuđa", naveo je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Prema njegovim rečima, nakon pregovora sa premijerom i ministrom prosvete i nauke u četvrtak još nije stigao poziv za nastavak pregovora iako je to bilo najavljeno za ponedeljak ili utorak. "Samo iritiraju i pojačavaju gnev prosvetnih radnika", poručio je Erdelji.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković je rekao da je profesorska plata umanjena u proseku za oko 11.000 dinara i naveo da će se zaposleni žaliti Školskom odboru u roku od osam dana, i da će potom uslediti tužbe sudu.

Štrajk prosvetnih radnika počeo je 28. januara. Skraćenjem časova na 30 minuta sada štrajkuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

181 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: