Grad uvažio taksiste, protest uspeo

Strukovno udruženje taksi prevoznika Beograda okončalo je protest pošto je Gradska uprava obećala da će ih uključiti u Radnu grupu za unapređenje taksi službe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2011.

15:25

Default images

Potpredsednik SITAB Stevan Blagojević izjavio je da je oko 300 taksista prekinulo protest pošto im je Aleksandar Đukić iz Gradske direkcije za javni prevoz jasno potvrdio da će to udruženje ubuduće delegirati članove u Radnoj grupi.

"Počećemo sa sastancima već za desetak dana, bitno je da nas je Grad prihvatio kao sagovornike koji žive od ovog posla" kazao je Blagojević i istakao da će SITAB učešćem u Radnoj grupi prvi put uspostaviti aktivnu saradnju sa gradskim vlastima.

Taksisti su tokom protestne vožnje zauzeli "žutu traku" u Brankovoj,Prizrenskoj i ulici Kralja Milana, u kojoj su bili parkirani do kraja protesta.

SITAB je uputio zahtev i republičkim vlastima da usvoji izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koje su, prema Blagojevićevim rečima, zajednički sastavljali sa predstavnicima države.

SITAB od resornih ministarstava takođe traži i ukidanje akciza do 300 litara goriva, ukidanje propisa kojim će taksi vozilo imati posebne registarske tablice i priznavanje taksi vozila za osnovno sredstvo rada.

SITAB je najveće strukovno udruženje taksista nadležno za zastupanje taskista pred lokalnim i republičkim organima.

Prema Blagojevićem rečima, u glavnom gradu vozi 7.200 regularnih taksi prevoznika dok dve do tri hiljade taksista dolazi sa drugih opština ili radi bez adekvatne licence.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: