Obama: Koristićemo i rezerve nafte

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama kaže da je njegova zemlja spremna da posegne za strateškim rezervama nafte.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.03.2011.

18:52

Default images

SAD bi time pokušale da se izbore sa rastućim cenama benzina, ukoliko okolnosti budu zahtevale takav korak.

Obama je naveo da američki zvaničnici prate stanje na tržištu nafte da bi uočili moguće manipulacije i dodao kako veruje da SAD trenutno mogu bolje da podnesu poremećaje u snabdevanju "tečnim zlatom" nego ranije.

"Druge države-proizvođači nafte su se obavezale da će nadoknaditi smanjeno snabdevanje na tržištu, a mi ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim međunarodnim partnerima kako bi u slučaju poremećaja u snabdevanju imali što više opcija na raspolaganju", rekao je Obama.

"Građani SAD treba da znaju da smo u slučaju potrebe spremni da posegnemo za strateškim rezervama nafte", istakao je Obama, dodavši da su Amerikanci navikli da cena benzina stalno raste i pada i da je sad vreme da se SAD ozbiljno pozabave svojom energetskom politikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: