Palma sponzoriše još pet parova

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma potpisao je ugovor sa pet bračnih parova od kojih je supružnik stariji od 38 godina, i uručio im po 3.000 evra.

Izvor: Beta

Petak, 04.03.2011.

13:07

Default images

Ugovor je potpisan sa bračnim parovima iz Jagodine, Ribara i Miševića.

Pozdravljajući bračne parove ispred Skupštine grada, Marković je podsetio da je ove godine, za dva meseca sklopljeno šest brakova u Jagodini, od kojih jedan od mladenaca ima 38 godina, a proteklih godina je to bilo jedan ili dva godišnje, što govori da je, kako je rekao, ovakva odluka Skupštine grada, ispravna.

"Ovo je samo jedan od načina borbe protiv bele kuge, koju sprovodi Jagodina", rekao je Marković.

On je podsetio da porodilje u Jagodini koje su nezaposlene iz budžeta dobijaju mesečno 12.000 dinara, a svako rođeno dete 200 evra, svako četvrto u porodici 200 evra do punoletstva. Zaželevši bračnim parovima sreću i puno dece, Marković ih je pozvao da Dan žena provedu u Restoranu "Tigar" u Jagodini o trošku grada, a

"Skupština grada će se pobrinuti da, ako su nezaposleni, da jedno dobije posao, već od 1. aprila gde je dogovoreno zaposlenje 200 mladih ljudi u firmama grada, a za koje će grad iz budzeta prvih šest meseci davati plate".

Prvi ovakav ugovor potpisan je u Jagodini 24.januara s bračnim parom Draganom Ilić i Goranom Paunovićem. Reč je o realizaciji odluke Gradske skupštine od 23. decembra prošle godine o jednokratnoj finansijskoj pomoći starijem bračnom paru, koja je na snagu stupila 1. januara.

Odluka je donesena na predlog Markovića u cilju povećanja nataliteta a pravo na ovu pomoć imaju supružnici koji zaključe prvi brak i njima se pomoć "isplaćuje na ravne delove posle zaključenja braka".

"Jedan od supružnika mora biti stariji od 38 godina, da je rođen i da deset godina neprekidno živi na teritoriji Jagodine a zaključeni brak mora trajati najmanje pet godina i u tom periodu supružnici moraju imati istu adresu stanovanja", stoji u odluci.

Iz ovakve bračne zajednice u periodu od pet godina mora biti rođeno najmanje jedno dete, a supružnici pre zaključenja ovog braka ne smeju imati decu iz vanbračnih zajednica i da nisu bili u vanbračnoj zajednici, navodi se u odluci.

Kontrolu će vršiti Gradski centar za socijalni rad i šefovi mesnih kancelarija Gradske uprave.

"Ukoliko dođe do prestanka bračne zajednice pre isteka pet godina i ne bude potomstva, supružnici su dužni da vrate dobijeni novac sa kamatoma, a od vraćanja su izuzeti supružnici koji iz zdravstvenih razloga ne mogu imati potomstvo ili u slučaju smrti jednoga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: