Cigarete "Filip Morisa" poskupljuju

Kompanija "Filip Moris" povećaće maloprodajne cene nekih cigareta iz svog proizvodnog asortimana za 10 dinara po paklici, najavljeno je iz te kompanije.

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

09:35

Default images

Nova cena "best blue" iznosiće 110 dinara, "best blue 100 s" 115 dinara, a plavi i crveni "klasik 100 s" koštaće 115 dinara po paklici.

Pušači u Srbiji će "drinu" bez filtera od 1. marta plaćati 105 dinara, dok će nova cena "drine" u mekom i tvrdom pakovanju iznositi 100 dinara.

U toj kompaniji objašnjavaju da je najnovije poskupljenje "posledica značajnog i iznenadnog rasta akcize na cigarete iz januara 2011".

Kada su akcize na cigarete povećane, kompanija je kako bi ublažila efekte ove poreske mere, pri povećanju cena, delimično apsorbovala ukupan rast akcize, "preuzimajući time značajan poslovni trošak", saopštio je ranije "Filip Moris".

Prethodno poskupljenje cigareta koje proizvodi niška fabrika duvana "Filip Moris" zabeleženo je 3. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: