Telekomukacije imaju potencijal

Predsednik UO Vip mobajla Tanasis Kacirumpas smatra da srpsko tržište telekomunikacija ima potencijal, ali da postoje i problemi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

10:37

Default images

"Kada pričamo o fiksnoj telefoniji i internetu veliki problem predstavlja nedostatak dobre i savremene telekomunikacione infrastrukture, koja je neophodna ukoliko zemlja želi da privuče nove poslove i razvija postojeće", rekao je on.

Prema rečima Kacirumpasa, drugi problem je nepostojanje jasnih propisa, koji regulišu pristup postojećoj infrastrukturi i njenu bolju iskorišćenost. "U mobilnim telekomunikacijama glavne prepreke liberalizaciji su nedostak ozbiljnih analiza tržišta i odsustvo odgovarajućih tržišnih instrumenata koji bi doneli kvalitetniju interakciju ponude i tražnje, bolje usluge korisnicima, optimalne prihode operaterima, ali i državi na osnovu poreza", rekao je on.

Sposobnost da se pruže savremeni telekomunikacioni servisi, prema rečima Kacirumpasa, zavisi i od kvaliteta i kapaciteta informaciono-tehnološke (IT) infrastrukture.

"Investicije u poboljšanje infrastrukture, poput optičkih kablova, mobilnog širokopojasnog interneta ili digitalne dividende će svakako imati pozitivan uticaj na mnoge druge oblasti poslovanja", rekao je on.

Kacirumpas je rekao da je optimista u pogledu perspektive razvoja srpskog tržišta mobilne telefonije. On je istakao da je mobilna penetracija je prošle godine bila 134 odsto i rekao da očekuje da će ove godine biti veća.

"S obzirom na to da je porez na upotrebu mobilnog telefona ukinut i da će usluga prenosa broja telefona uskoro biti uvedena, očekujem da će operateri biti još agresivniji u ponudi konkurentnih proizvoda i usluga kako bi privukli nove i zadržali postojeće korisnike", rekao je Kacirumpas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: